Vanligaste frågorna om Stockholms Elbolag

På hemsidan till Stockholms Elbolag presenteras de vanligaste frågorna som elbolaget får från sina kunder. Dessa återspeglar även vilka frågor som elbolagskunder generellt har. Nedan presenteras några av dessa.

Hur tecknas ett elavtal på enklaste sättet?

Det lättaste sättet att teckna ett elavtal hos Stockholms elbolag är via deras hemsida – detta i likhet med de flesta elbolag. Via hemsidan presenteras prisnivåer vilket gör det enkelt att jämföra detta bolag mot andra innan ett avtal skrivs. De som först vill prata med kundtjänst kan göra detta via:

  • Chat
  • Telefon
  • Mail

Hur gör jag om jag ska byta bostad?

Vid ett byte av bostad behöver elbolaget kontaktas. Berätta vilket datum som inflytt ska ske och de kan ta ansvar för att leverera el till detta datum.

Hur kan Stockholms elbolag ha lägre priser än flera konkurrenter?

Enligt Stockholms elbolag beror deras lägre priser framförallt på att de är ”snabbfotade” och kan ändra inköpskanaler och vägar betydligt snabbare än de större alternativen. De äger exempelvis inte någon infrastruktur eller egen produktion. Därmed kan de lägga fokus på att leverera den billigaste elen utifrån flera olika parametrar.

OBS – Jämför alltid priset hos flera elbolag innan ett avtal skrivs. På vissa orter kan skillnaden bli mycket stor.

Vad innebär samfaktura?

Samfaktura är en unik tjänst hos Stockholms Elbolag. Det innebär att flera olika abonnemang och avtal kan presenteras på en och samma faktura. För de flesta privatpersoner spelar detta ingen roll men de som har flera anläggningar kan få en betydligt enklare fakturahantering om de får alla kostnader presenterade på samma ställe.

Vad är ett elavtalsförslag?

Ett elavtalsförslag är reklam som visar hur mycket ett hushåll skulle behöva betala för el om de tecknade just det avtalet. Det kan liknas med en kostnadsfri offert utan krav på svar.

Vissa elbolag skickar ut elavtalsförslag till kunder inom det område de arbetar för att därmed visa kunderna hur mycket det skulle kosta att ha detta bolag. Därmed kan kunden även lätt jämföra mot sitt nuvarande avtal.

Går det att se förbrukning online?

Ja, för kunder hos Stockholms Elbolag går det att logga in online och där direkt se elkonsumtionen. Det kan därmed användas som underlag för att pressa ner sin konsumtion och därmed spara pengar. Många elbolag ger även tips till sina kunder på hur de kan pressa ner användningen av el.

Lämna en kommentar