Modern övervakningskamera gör övervakningen mobil

Har du funderat på att investera i en övervakningskamera, eller kanske i ett helt system bestående av flera kameror? Det kan vara en bra idé att göra detta övervägande. Som du säkert känner till ökar otryggheten i Sverige och även antalet anmälda brott blir fler och fler.

Till exempel anmäldes det hela 81 000 inbrottsstölder i vårt land under 2020. Detta är en ökning med inte mindre än 8 % jämfört med det föregående året (2019). Och även om antalet inbrott i radhus och villor minskade något mellan dessa bägge år skedde en betydande ökning av inbrott i lägenheter. Det finns helt enkelt inte någon form av bostad där du idag kan känna dig helt säker och skyddad.

Därför blir det allt viktigare med övervakning, och vad är väl en sådan utan en övervakningskamera?! Om det har gått några år sedan du senast valde och vrakade i utbudet av säkerhetskameror kommer du nog bli positivt överraskad. Mycket har nämligen hänt och numera kan du sköta övervakningen via mobilen. Detta är goda nyheter för dig, oavsett om du är bostadsägare eller bor i lägenhet!

Fördelarna med att hantera en övervakningskamera med mobilen

Det finns flera fördelar med att kunna sköta övervakningen av hemmet via mobilen:

  • Denna säkerhetslösning fungerar oavsett om du har en Apple- eller Android-mobil.
  • Du kan ta emot aviseringar i mobilen när din övervakningskamera upptäcker till exempel ett fordon eller ett paket. När en paketleverantör har släppt av ett paket vid din ytterdörr kan du till exempel be en vän att hämta paketet om du inte själv har möjlighet.
  • Tack vare den moderna tekniken är den upplösning som dagens övervakningskameror ger väldigt hög. Det gör att du vid behov kan zooma in för att kunna skönja detaljer i de videor som spelas in.

Så stärker övervakningskameror säkerheten i ditt hem

De sätt på vilka en övervakningskamera kan öka tryggheten och säkerheten i din bostad är flera till antalet. Den främsta och mest uppenbara fördelen är att kameran kan stilla ditt sinne. Du behöver inte hela tiden oroa dig för vad som skulle kunna hända. Och om ett brott ändå skulle inträffa kan du få tillgång till bevisning som hjälper polisen att klara upp brottet.

Lämna en kommentar