Tjänster för golvslipning i Båstad

Uffes Golvservice är ett företag från Helsingborg som erbjuder golvslipning i Båstad. Även om de förvisso har sitt säte i Helsingborg, tar de sig an arbeten inom ett par mils radie från staden.

Då bör du boka golvslipning i Båstad

Det finns ett antal punkter som Uffes Golvservice menar tyder på att du bör boka golvslipning i Båstad med omnejd, som det skrivs på hemsidan. Dessa är:

  • Repor samt gropar och små hål i golven. Håligheter och repor kan orsakas av en rad olika saker – till exempel husdjur med vassa klor, högklackade skor eller möbler. De rekommenderar att skaffa möbeltassar, hålla djurens klor korta och inte gå med skor inomhus.
  • Fuktskador. Golv i trä är särskilt känsliga för förändringar i fukt och temperatur. Är det fuktigt inomhus under en längre tid kan golvbrädorna kupa sig. Är det för torrt, så kan istället glipor uppstå mellan golvbrädorna. Normalt är att det är fuktigare större delar av året på sydligare breddgrader, jämfört med norra. I teorin skulle det kunna leda till att golvslipning behövs oftare i Båstad och övriga södra Sverige, jämfört med Norrland. I praktiken är det dock knappast något som märks.
  • Missfärgning och synligt slitage. Enligt Uffes Golvservice är det här den vanligaste anledning till att kunder beställer golvslipning. Med tiden blir golv generellt mörkare, blekare eller missfärgat på andra sätt.
  • Beläggningar med smuts. Trots goda städvanor är det ofrånkomligt att smutsbeläggningar i någon mån uppstår efter tid. I kombination med exempelvis temperaturförändringar kan det leda till än mer slitage. Bästa sättet att minimera risken för det här är att sopa och dammsuga ordentligt.

Svårt att bedöma sina egna golv

De tar också upp att det kan vara svårt att faktiskt se när golvet är i behov av en upprustning, eftersom man ser dem varje dag. De menar också att det är bra att ta ett steg tillbaka och objektivt försöka bedöma golvens skick – finns det några tecken på sakerna som nämns i punkterna ovan, kan det vara dags att ringa efter golvslipning.

Uffes Golvservice skriver på sin hemsida att man inte bör vänta på att skadorna blir värre – utan slipa golven direkt när man ser dessa tecken.

Lämna en kommentar